Nieuws

04 september 2017 door Jeffrey Schipper

Platform start petitie tegen Second Love

Second Love is een nieuwe reclamecampagne gestart. In bushokjes in onder andere Amsterdam ziet men de bovenstaande poster, die mensen oproept om vreemd te gaan. Om die reden is burgerplatform CitizenGo een petitie gestart.

Met name de SGP stoort zich al jarenlang aan de reclames van de site die "doelbewust stookt in goede huwelijken, met alle gevolgen van dien". Volgens de christelijke partij zouden de reclames in strijd zijn met de wet en met goed fatsoen. Vorig jaar besloot de Tweede Kamer dat reclames van Second Love voortaan alleen na negen uur 's avonds zijn toegestaan op de Nederlandse publieke omroep. SGP-jongeren klaagde in 2013 bij Stichting Reclame Code over de datingsite. Ze krijgen echter nul op het rekest.

De initiatiefnemers van de petitie schrijven: "Het is duidelijk dat deze reclames ingaan tegen de goede zeden, de goede smaak en het fatsoen. Ook de geestelijke volksgezondheid komt in het geding als mensen relatieproblemen oplopen door gevolg te geven aan deze reclame. Gezinnen worden instabiel of vallen uit elkaar. Met alle gevolgen van dien ook voor eventuele kinderen. Ook het algemeen belang staat hier dus onder druk.

Natuurlijk blijven mensen verantwoordelijk voor hun eigen handelen, maar reclame die mensen doelbewust oproept tot vreemdgaan gaat te ver. Dit ondergraaft de stabiliteit van gezinnen en daarmee van de samenleving. (...) De overheid dient te waken over de publieke orde en moet daarbij vaak terughoudend zijn, om de vrijheid van burgers niet onrechtmatig in te perken, maar hier is duidelijk sprake van een aantasting van het algemeen belang."

De petitie moet 50.000 handtekeningen krijgen. Inmiddels is de petitie door bijna 40.000 mensen ondertekend. Klik hier om de petitie te bekijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher