Irma Dee

Irma Dee in tv-programma ‘De Verandering’

01-09-2017 door Irma Dee

In het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘De Verandering’ is de eerste uitzending van zaterdag 2 september gewijd aan de Edese zangeres Irma Dee. Ze vertelt hierin over haar leven, de ingrijpende gebeurtenissen die haar en haar muziek gevormd hebben en over haar zoektocht die uiteindelijk heeft geleid tot een bijzonder project dat alles te maken heeft met het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen. De uitzending is op zaterdag 2 september om 18.10 uur op NPO 2.

‘Eindelijk Thuis’ is een veelvertaald en veelgelezen boek. De van oorsprong Groningse Irma Dee werd diep geraakt bij het lezen ervan omdat het woorden gaf aan haar eigen levensreis na een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het verhaal van de verloren zoon, dat Nouwen uitdiept, verwerkte Irma op haar beurt in muziek: sfeervolle pop met eerlijke en aansprekende teksten over de zoektocht naar haar identiteit. Dit nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ vormt zo als het ware een reeks schetsen die, net als ‘Eindelijk Thuis’, samenkomen rondom het beroemde schilderij van Rembrandt, dat de terugkeer van de verloren zoon uitbeeldt.

Uitgeverij Lannoo besloot om, in samenwerking met de Henri Nouwen stichting, een heruitgave van het boek ‘Eindelijk Thuis’ te bundelen met het album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee. Waarom dit project zo dicht bij haar hart ligt en hoe het tot stand kwam na een ingrijpende gebeurtenis in haar familie, vertelt Irma in ‘De Verandering’. In het programma van de Evangelische Omroep volgt presentatrice Mirjam Bouwman mensen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen en welke impact dat op de omgeving had.

Klik hier voor meer informatie over de projecten.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Irma Dee in tv-programma ‘De Verandering’
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!