Schreeuwen

Nieuws

01 september 2017 door AD

Schreeuwende mannen zorgen voor onrust in kerk Hardinxveld

‘God haat jullie’, kregen mensen in een kerk in Hardinxveld te horen. Twee schreeuwende mannen zorgden na een kerkdienst voor ophef in de christelijke gemeente de Schaapskooi. "Laat duidelijk zijn dat iedereen bij ons welkom is," vertelde Jacco Ronhaar, één van de oudsten in de gemeente. "Maar dit voelde niet goed," zegt hij in gesprek met het AD.

De mannen betraden zondag rond het middaguur het kerkgebouw van de zelfstandige gemeente ‘De Schaapskooi’ en spraken daar kerkbezoekers aan die zoals gebruikelijk na de dienst samen koffie dronken. De gesprekken filmden ze met een camera op hun buik. De kerk verzocht de twee om buiten verder te praten, ook omdat er veel kinderen aanwezig waren. Daar zetten de mannen het op een schreeuwen: 'God haat jullie'.

Omwonende Hendrik-Jan van Dijk vertelt dat de twee zeker een kwartier hebben geschreeuwd. Meerdere omwonenden kwamen op het geschreeuw af en er ontstond duw- en trekwerk. Toen het duo weigerde om vrijwillig te vertrekken, nam de politie hen mee naar het politiebureau en kregen ze een boete. Ze zijn inmiddels weer vrij.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher