Rivelino Rigters

Levensverhaal

01 september 2017 door Jeffrey Schipper

Rivelino Rigters: van rotjoch tot christenrapper

Rivelino Rigters kwam al vroeg in aanraking met criminaliteit. Zijn jonge leven zat vol inbraken, drugs en arrestaties. Inmiddels heeft hij zijn leven gebeterd en maakt hij carrière als rapper en probeert hij als jeugdwerker jongeren in de gevangenis ook weer op het rechte pad te helpen, schrijft Radio 1.

De landelijke radiozender sprak met hem naar aanleiding van zijn boek 'De keuzes die je maakt'. ''Ik kwam op een gegeven moment in mijn leven in aanraking met een jeugdgroep, die bezig was met muziek en theater en met het geloof. Het besluit om daar meer van te willen weten bleek levensbepalend. Ik kwam een andere levensstijl tegen, die zorgde dat ik een ander pad op ging.''

Van zijn passie heeft Rivelino zijn werk gemaakt. "Inmiddels ben ik artiest en talentcoach en geef ik workshops aan jongeren in jeugdgevangenissen. Het is voor hen heel belangrijk dat ze iemand treffen die compassie met ze heeft, maar ook iemand die weet waar ze zijn geweest."

Beluister hier het volledige gesprek terug. CIP.nl sprak eerder met Rivelino Rigters: "In gevangenissen vertel ik wie Jezus is".

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher