girl

Nieuws

01 september 2017 door Hendriëlle de Groot

Moslimfamilie nam kruis weg van christelijk pleegkind

Een jong christelijk meisje zegt ‘erg verdrietig’ te zijn, nadat ze is gedwongen om samen te leven met twee verschillende moslimgezinnen. 

Nadat het vijfjarige meisje in het gezin is opgenomen bij twee moslimfamilies, werd ze aangemoedigd om Arabisch te leren. Ze moest zelfs haar kruis, symbool van het christelijk geloof, weggeven.

Het meisje keerde terug naar haar oorspronkelijke huis in Oost-Londen en vertelde aan haar biologische moeder dat christelijke feestdagen als Pasen en Kerst ‘stom’ waren en dat Europese vrouwen alcoholisten waren. Het meisje weigerde zelfs om haar favoriete maaltijd te eten, spaghetti carbonara, omdat er bacon in zou zitten.

“Dit is een vijfjarig, blank meisje. Ze is geboren in dit land, spreekt Engels als haar moedertaal, houdt van voetbal, heeft een Brits paspoort en ging naar een christelijke kerk,” zei een vriend van de familie over de situatie volgens Christian Today.

“Ze heeft al een groot trauma, omdat ze gedwongen is gescheiden van haar gezin. Ze heeft een omgeving nodig waarin ze zich veilig kan voelen. In plaats daarvan is ze vast komen te zitten in een wereld waarin alles ‘buitenlands’ voelt en onbekend. Dat is erg beangstigend voor een jong meisje."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher