Jan Wolsheimer

God

31 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom Jan Wolsheimer zich thuis voelt in de kerk

"Als ik geen vakantie heb dan zou ik graag met vakantie willen en als ik met vakantie ben dan zou ik na een paar dagen wel weer thuis willen komen. Maak je niet ongerust: ik geniet met volle teugen van de vakanties met ons gezin, maar toch is er niets zo bijzonder als thuiskomen," schrijft Jan Wolsheimer op de site van Lazarus.

De voorganger uit Woerden legt uit waarom de kerk voor hem een plek is van thuiskomen. "De kerk is voor mij een thuis in die zin dat ik daar mensen ontmoet die ik graag mag, maar ook mensen die me minder goed liggen. Toch heb ik beide groepen nodig om te veranderen. Moet ik leren om te gaan met mensen die ik zelf ingewikkeld vind en zullen anderen op hun beurt moeten leren omgaan met mijn onaangename, scherpe kantjes."

Volgens Wolsheimer heeft de kerk vandaag de dag niet zozeer behoefte aan een betere of meer doordachte theologie. "De kerk zal weer een gemeenschap moeten worden waar het échte leven wordt geleefd. Compleet met chagrijn, moeilijke dagen, vreugdevolle dagen en zich aan elkaar schurende mensen."

Lees hier het volledige commentaar van Jan Wolsheimer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher