Nieuws

30 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

'Kastje onder auto GerGem-predikant was datadrager'

Onlangs werd onder de auto van ds. G. Bredeweg een verdacht kastje gevonden. De politie bevestigt tegenover dagblad Trouw dat het gaat om een datadrager. Of het inderdaad gaat om volg- en/of afluisterapparatuur wil de politie in het midden laten.

In de gereformeerde gemeente in Kruiningen speelt er al enige tijd een conflict tussen dominee Bredeweg en zijn oud-diaken Henk Jansen, wat erin resulteerde dat laatstgenoemde zijn functie als diaken neerlegde en na 24 jaar uit de kerkenraad stapte. Kort daarop beschuldigde Bredeweg de oud-diaken van overspel met zijn eigen nichtje. Dat wordt door zowel Jansen als zijn nichtje ontkent. Desondanks werd de oud-diaken onder censuur geplaatst, wat inhield dat hij niet meer mocht deelnemen aan het avondmaal.

Jansen stapte naar de rechter om dat besluit aan te vechten, van wie hij gelijk kreeg. De kerkenraad had volgens de rechtbank niet zulke zware maatregelen mogen treffen. Vorige maand werd duidelijk dat door het conflict twee kampen zijn ontstaan. De emoties zijn zo hoog opgelopen dat de politie heeft besloten om rondom de diensten extra te surveilleren bij het kerkgebouw. De vondst van de datadrager is een nieuw onderdeel van de uit de hand gelopen kerkruzie.

De politie benadrukt dat het kastje ongevaarlijk is. Afhankelijk van de uitkomst van het verdere onderzoek wordt bekeken of er al dan niet tot strafrechtelijk onderzoek wordt overgegaan.

Foto: Vrouwenbond GerGem

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher