Israël-Palestina

Komen vredesbesprekingen tussen Israël en Palestijnen weer op gang?

30-08-2017 door CIDI | Christenen voor Israël

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft ‘in principe’ toegestemd om diplomatieke initiatieven tegen Israël een halt toe te roepen voor de komende 4 maanden. Dit meldt het CIDI (Centrum Inforamtie en Documentatie Israël). 

Abbas zei dit tijdens een ontmoeting met Donald Trumps Midden-Oosten adviseur Jared Kushner in Ramallah afgelopen donderdag. Tijdens de gesprekken in de hoofdsteden van Jordanië, Egypte en Saoedi-Arabië, weigerde Trumps team zich te committeren aan de zogenaamde tweestatenoplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict, voegt Christenen voor Israël toe. Die oplossing voorziet in de oprichting van een Palestijnse staat in Israël’s Bijbelse hartland Judea en Samaria.

De opstelling van de regering Trump over de oplossing voor het eeuw-oude conflict betekent een scherpe wijziging ten opzichte van het beleid van eerdere Amerikaanse regeringen en de Palestijnse Arabieren stellen het niet op prijs. De leider van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, klaagde bijvoorbeeld achter gesloten deuren dat hij twintig keer Trumps afgezanten ontmoette, maar dat hij nog steeds hun vredesplan niet begrijpt.

Abbas is echter wel sceptisch over het voortzetten van de vredesonderhandelingen. Hij beschuldigt de Amerikaanse president van het geven van de voorkeur aan Israël. Wel blijft voor de Palestijnse president belangrijk dat Trump bij het vredesproces betrokken is. Abbas zal Trump tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de VN op 17 september in New York dan ook ontmoeten.

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Komen vredesbesprekingen tussen Israël en Palestijnen weer op gang?
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!