John MacArthur

Nieuws

30 augustus 2017 door Hendriëlle de Groot

Hoe weerstond Jezus seksuele verleiding? John MacArthur geeft antwoord

Als Jezus Christus werd verleid op een manier waarop wij ook worden verleid, waarom geeft de Schrift dan geen uitleg over hoe hij seksuele verleiding weerstond? Het is een redelijke vraag en één die veel mensen perplex zal doen staan. De Amerikaanse pastor John MacArthur heeft een doordacht antwoord dat licht werpt op deze vraag.

“Christus werd verleid op elke manier waarop wij ook werden verleid,” zegt MacArthur. De theoloog gelooft echter niet dat Jezus ooit wat hij “het proces van verleiding” noemt heeft ervaren. “Ik denk dat de deur letterlijk vergrendeld en afgesloten was. Ik denk dat de verleiding kwam, maar dat het nooit voet aan de grond heeft gekregen.”

Er is geen discussie dat er een innerlijke strijd in hem plaatsvond, vervolgt hij. MacArthur benadrukt dat de enige keer dat we zien dat Jezus vreselijk zien lijden, in de tuin is van Gethsemane. “Dat is de enige echte doodsstrijd en worsteling,” zegt MacArthur.

“De strijd van Christus was op dat moment zo volledig vervuld met rechtvaardigheid en heiligheid, dat hij zichzelf niet kon voorstellen dat hij ooit op wat voor manier dan ook, verbonden zou zijn met de zonden. Hij was de zondendrager. Hij droeg de woede van God over de zonden. Dat is de enige strijd die je ziet. Het is geen strijd tegen de zonden, het is een strijd voor rechtvaardigheid.”

Bekijk de video met de uitleg van MacArthur:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher