Vakantieleesrooster

God

30 augustus 2017 door NBG

Jezus brengt een vernieuwende beweging op gang

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Mattheüs 9:16-17, Jezus zei ook: ‘Een oude jas met een scheur erin moet je niet herstellen met een nieuwe lap stof. Want als die nieuwe stof gaat krimpen, scheurt je jas nog verder kapot. En jonge wijn moet je niet bewaren in oude wijnzakken. Want oude zakken scheuren open door de jonge wijn. Dan zijn je wijnzakken kapot en stroomt de wijn weg. Je moet jonge wijn bewaren in nieuwe wijnzakken. Dan blijven de wijnzakken en de wijn goed.’

Jezus brengt een vernieuwende beweging op gang. Hij kiest zelf zijn leerlingen uit, in plaats van dat zij hem uitkiezen. Hij zoekt de mensen op met wie niemand gezien wil worden, en zijn leerlingen vasten niet. Eerder in Matteüs zegt Jezus dat hij niet gekomen is om de wet weg te doen, maar dat hij juist gekomen is om de echte betekenis hiervan te laten zien (5:17). Om die echte betekenis te begrijpen, moesten de mensen wel bereid zijn om een heel nieuw begin te maken. 

Op welk gebied zit jij misschien vast in oude gewoonten? Hoe kun je die loslaten om een nieuw begin te kunnen maken?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher