Nieuws

29 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijke homo (21) stopt met 'verplicht' celibatair leven

Thony Kraamer uit Goes had zich opnieuw bekeerd tot het christendom en zwoer seks met jongens af na een losbandige tijd in de gayscene. Hij ging verder als ‘niet praktiserende’ homo. Onlangs heeft hij een punt gezet achter dit verplicht celibataire leven.

De jongen zou na een excessieve fase een rustige relatie met een jongen aan zijn gegaan, maar besloot daar, na het horen van de stem van God, mee te stoppen. Thony zei tegenover EO BEAM onder andere: "In een club in Brussel, waar voornamelijk oudere mannen waren die hun lusten op elkaar uitleefden en die mij behandelden als jong snoepje, liet God me inzien dat het dierlijk, onmenselijk en onnatuurlijk was wat hier gebeurde." Naar aanleiding van het interview werd Thony door de talkshow Jinek uitgenodigd om over zijn bekering te praten. "Nooit zal, kan, mag en wil ik nog een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. God wilde dat ik weer volledig van Hem houd en dat ik voor Hem leef," zei hij tegenover Jinek.

Iedereen had naar Jinek gekeken en vond mijn verhaal mooi en sterk. Toch voelde ik me nooit helemaal op mijn plek," zegt Thony nu in gesprek met Gay.nl. "Diep vanbinnen had ik altijd het gevoel dat ik mezelf verloochende, dat ik niet volledig kon zijn wie ik ben, wie ik wil zijn. Vorig jaar paste ik twee weken op het huis van kennissen. Voor het eerst sinds 1,5 jaar had ik een moment helemaal voor mezelf en kon ik tot rust komen. Toen ik alles op een rijtje zette, besefte ik dat ik dit niet mijn hele leven ging volhouden. Voor ik bij Jinek zat leefde ik in een uiterste. Nu was ik in een ander uiterste beland. Na die vakantie heb ik me heel bewust losgemaakt van de kerk en alle Bijbelstudiegroepen waar ik in zat, om van binnenuit, zonder invloed van anderen, mijn zoektocht naar mezelf te beginnen. Blanco beginnen lukt niet meer na een opvoeding in zo’n gelovig milieu, maar ik hou het nu wel dicht bij mezelf. Ik kom er steeds meer achter wie ik echt wil zijn en voel steeds meer rust en balans.

In de charismatische gemeenschap [beweging binnen het christendom – red.] gingen homoseksualiteit en de kerk voor mijn gevoel niet samen, dus moest ik een keuze maken. Ik besloot om vol voor het geloof te gaan. Ik was toen 19, het leek een prima beslissing. Nu kan ik alles in perspectief zien."

Lees hier het volledige interview met Thony Kraamer.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!