Egypte

Christelijke vrouw na kerkdienst aangevallen

29-08-2017 door Open Doors

Een christelijke vrouw werd op 21 augustus na een kerkdienst in Alexandria aangevallen. Een onbekende man stak haar meerdere keren met een mes.

Amal Awad had in de kerk van de Heilige Maagd en de Aartsengel Rafael het Koptische feest van de Maria-Hemelvaart gevierd. Toen ze de kerk verliet, merkte ze dat ze gevolgd werd. Net voordat ze thuis was, greep een man haar van achteren vast en stak haar met een mes. Uiteindelijk wist ze zich los te rukken. Door haar geschreeuw kwamen mensen haar helpen en ze brachten haar naar het ziekenhuis. Ze is herstellende van steekwonden in haar buik, rug en linkerbeen.

In het ziekenhuis werd ze opgezocht door de gouverneur van Alexandria, Mohamed Sultan, en de bisschop, Anba Pavli. Het bezoek van de gouverneur toont aan dat de overheid zich zorgen maakt over de herhaling van geweld tegen Kopten. De politie is een onderzoek gestart.

Mevrouw Awad is een actief lid van de Koptische kerk en ze is daar zondagsschoollerares. Lokale bronnen zeggen dat de aanvallers van christenen en kerken vooral aanslagen plegen op belangrijke Koptische feesten en actieve leden van de kerk. Zo werd in juli bij de Marcus-kathedraal in Alexandria een bewaker aangevallen met een mes. Bij dezelfde kerk werd op Palmzondag een aanslag gepleegd met 22 slachtoffers als gevolg.

Egypte staat op plaats 21 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Christelijke vrouw na kerkdienst aangevallen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!