God

29 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Oud-Feyenoorder: "Alles ligt in Gods hand"

Bijna tien jaar voetbalde Christian Gyan voor Feyenoord. Na zijn tijd bij de Rotterdamse voetbalclub kreeg de Afrikaanse voetballer te maken met veel tegenslag. Dankzij zijn geloof in God verloor hij nooit zijn optimistische kijk op het leven. Het AD sprak met hem.

"God schiep ons en schonk ons de wereld. Niet Hij, maar de mensen maken er een troep van," vertelt de Ghanees in gesprek met het dagblad. In zijn leven draait alles om God. Op verschillende momenten gaat hij iedere dag in gebed. In het verleden zat de 38-jarige ex-voetballer zo diep in de schulden dat hij God om hulp vroeg. "God sprak tot mij en leidde mij naar iemand die net als ik in de haven werkte. Ik vertelde over mijn problemen. ‘Ik zat in dezelfde ellende’, antwoordde hij. ‘Wanhoop niet. Er zijn instanties die je kunnen helpen.’"

Zijn geloof beperkt zich niet tot de kerk of woonkamer, waarin het echtpaar Gyan soms Bijbellessen houdt. "Alles ligt in Gods hand," wijst hij naar boven. Zijn levensmotto: de Heer wikt en beschikt.

Lees hier het volledige interview in het AD.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher