Nieuws

28 augustus 2017 door Hendriëlle de Groot

Krachtig gebed van gospelzanger voor Charlottesville gaat viral

Gospelzanger Shannon J. Knight maakte een video van zijn gebed van geestelijke oorlogsvoering, die viral ging deze week. Het was een antwoord op de schokkende gebeurtenissen die plaatsvonden in Charlottesville. In deze stad in de Amerikaanse staat Virginia vonden deze maand gewelddadige rellen plaats tussen extreemrechtse groeperingen en tegendemonstranten, waarbij er drie doden en dertig gewonden vielen.

“Ik kon er gewoon niet meer tegen. Ik keek het nieuws en zag het op Facebook”, zei Knight in de video die gepost werd op zijn Facebookpagina.’Ik was het helemaal zat.” Hij beweerde dat het racisme en het geweld dat we in Charlottesville hebben gezien, niet de Amerikaanse bevolking vertenwoordigt die dagelijks ‘op een mooie manier met elkaar omgaat’. Ook zei hij dat we niet in een land leven vol racisten.

“Ga wat nuttigs doen. Zorg ervoor dat je leven op orde komt. Dat je een baan krijgt. Doe iets, omdat de meerderheid van de Amerikanen samenwerkt vandaag, zwart en wit”, vervolgde hij. “Ze lopen samen in de straten, ze winkelen samen, eten samen. Slechts een paar gekke mensen van beide kampen zetten ons allebei in een kwaad daglicht. Ze sporen ons aan tot conflict en ruzie.”

Hij spoorde alle Amerikanen aan om ‘onvoorwaardelijk lief te hebben’ en te leren om samen te leven in harmonie.’ Hij bad dat geestelijke invloed van geweld en haat zou worden verbannen in Jezus’ naam.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher