Henk Medema

God

28 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom het goed is om uit je christelijke bubbel te stappen

"Een overgroot deel van de gelovigen zelfs houden niet van conflicten, en zoeken wegen om er een eind aan te maken." Volgens publicist Henk Medema denken we als christenen liever niet eens hardop na over zaken als de rol van de vrouw in de kerk, wonderen en tekenen, de eindtijdverwachting, evolutie, homoseksualiteit en ga zo maar door.

Blijven in onze christelijke 'bubbel' is veilig, "maar echt slim en verstandig is dat niet," schrijft Medema in een nieuwe blog. "Lees de Handelingen (die in feite de handelingen van de Geest waren), en markeer het allerlaatste woord. In het Grieks akoolutoos, ongehinderd - en dan houdt het boek abrupt op. En blader dan al die achtentwintig hoofdstukken nog eens terug. Niks geen rust! (...) De conflicten wáren er, maar wat deed je ermee? Je ging ‘je’ bijbel in en ‘je’ bubbel uit. 

Dat deed je niet alléén, je ging (lees het maar na) mét de Geest. Dat kon toen, en dat kan nu. Je kunt de Geest iets horen zeggen, zo lees je in Handelingen, iets horen verbieden, betuigen. Je kunt luisteren naar wat de Geest tot de gemeenten zegt. Je kunt leren wandelen naar de Geest," aldus Medema.

Lees hier de volledige blog van Henk Medema.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher