Marian

Nieuws

28 augustus 2017 door Dirk van Genderen | Gospel Herald

Marian verloor haar vader door een aanslag van moslimterroristen

In december vorig jaar pleegden aan IS verwante terroristen een vreselijke aanslag op twee Koptische kerken in de Egyptische hoofdstad Caïro, waarbij 25 doden vielen. Eén van hen was Nabil, een koster van één van de kerken. Zijn 15-jarige dochter Marian vertelde onlangs aan Open Doors dat haar vader in haar armen stierf.

Na de eerste dienst vroeg hij haar om thuis thee voor hem te gaan halen, het was vlakbij, op het kerkplein. "Ik had net de waterkoker aangezet toen ik een enorme explosie hoorde. Ik dacht direct aan mijn vader. Er was overal rook en mensen renden rond in paniek. Ik was in shock en zag overal dode lichamen liggen. Toen zag ik mijn vader, bij de ingang van de kerk. Hij had de kerksleutels nog in zijn hand, hoewel de explosie hem meters had weggeblazen. Hij vroeg me nog voor mijn jongere broertje en zusje te zorgen. Toen sloot hij zijn ogen, met een vredige lach op zijn gezicht. Zo is hij naar de hemel gegaan."

Na de dood van haar vader, had Marian een hele moeilijke tijd. "Mijn vader was zo’n goede man, een lieve vader. Ik miste hem zo. Ik vroeg aan God: Waarom?"
Nu, driekwart jaar later, mist ze hem nog steeds heel erg. "Maar ik weet dat hij zou willen dat ik heel dicht bij God zou leven. Hij zou zeggen dat ik niet alleen ben, maar dat Jezus bij mij is."

Marian, haar moeder, broertje en zusje mogen van de kerk op het kerkplein blijven wonen. Ze hoopt later dokter te worden. "Elke zondag ga ik naar de kerk en mijn geloof groeit. Ik weet niet wat morgen zal brengen, maar ik weet dat God voor mij zorgt. De gemeente zorgt ook goed voor ons. God neemt, zeker, maar Hij geeft nog meer terug. Dat wil ik iedereen laten weten. In de meest moeilijke momenten heb ik ervaren dat God liefde is."

Dit verhaal verscheen via The Gospel Herald in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: Open Doors USA

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher