Jemen

God

28 augustus 2017 door Open Doors

Moedige christen uit Jemen deelt dit indrukwekkende gebed

Een moedige christen in Jemen vertelde aan Open Doors over zijn gebed. Het gebed van Jaden* is de moeite waard om ook uit te spreken of voor te lezen.

Jemen bevindt zich in een verwoestende oorlog. Extremistische groeperingen zoals Islamitische Staat en al-Qaeda misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Hierbinnen dwingen ze hun op de islam gebaseerde wetten af. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. De helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en de hongersnood is ongekend groot.

Jaden is een Jemenitische christen. Naast hem zijn er enkele duizenden die ook de Here Jezus volgen. Ondanks de vervolging, de oorlog, de honger en de vele ziektes blijft hij in zijn land. Hij bidt als volgt: “Lieve Heer, we bidden de Heilige Geest, Christus in ons, om een geest van vergeving te sturen. We nodigen U uit om ons te helpen als ware zonen van God te leven. We bidden dat het geweld en de bombardementen stoppen. En dat het schieten en het moorden stopt. En dat er een einde komt aan de onverschilligheid, de honger en de angst. Wij, Gods kinderen in dit land, vragen U Heer om gelovigen wereldwijd in te schakelen om voor ons te bidden met geestelijke en sterke gebeden. Wij, uw kinderen in Jemen en uw kinderen over de hele wereld, bidden en heffen onze handen op naar de hemel. We roepen Uw Naam aan zodat Christus gekend zal worden in onze landen. Hij brengt hoop, vrede en liefde. Amen.”

Jemen staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.

* Naam gefingeerd om veiligheidsredenen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher