Mounir Samuel

Nieuws

25 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Mounir Samuel wil dat CDA en ChristenUnie meerouderschap erkennen

"In het Roze Stembusakkoord wordt onder andere het meerouderschap geregeld. Als het echter aan het CDA en de ChristenUnie ligt, blijft alles bij het oude vertrouwde," merkt Mounir Samuel op. In een column op Gay.nl schrijft de christelijke politicoloog een commentaar over roze ouderrechten.

Vorige week meldden media dat een aantal D66-leden boos is op de partijtop. Ze eisen dat een nieuw kabinet het snel mogelijk maakt dat een kind meer dan twee ouders kan hebben. Tijdens de formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet hebben D66 en VVD in een voorlopig akkoord met CDA en ChristenUnie nou juist afgesproken dat voorlopig niet te regelen. Er zou meer onderzoek nodig zijn over de juridische consequenties van een dergelijk besluit.

Samuel wijst op de realiteit dat een steeds groter aantal kinderen in Nederland door homoseksuele of lesbische ouders wordt opgevoed. "Nu mogen christen-politici homoseksueel ouderschap ronduit bedreigend of ethisch onverantwoord vinden, maar de nieuwe regelgeving gaat niet om het gedogen of openlijk accepteren van homoseksueel ouderschap. Het gaat hier niet om het recht van de ouders dat in het geding is, maar om het recht van het kind zelf."

De columnist maakt duidelijk dat bij meerouderschap alle betrokken ouders met dezelfde rechten en plichten voor het kind zijn belast. "Zo raken kinderen nooit zomaar hun ouders kwijt en vice versa." Ze wijst op een uitspraak van Jezus: ‘Laat alle kinderen tot mij komen.’ "Geen uitzondering of onderscheid. Nu onze protestantse politici weer," aldus Samuel.

Lees hier de volledige blog van Mounir Samuel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher