Grieks mozaïek Jeruzalem

Grieks mozaïek gevonden bij Oude Stad Jeruzalem

25-08-2017 door Jonet.nl

Een zeldzame Grieks mozaïek met inscriptie werd toevallig ontdekt tijdens het leggen van een telefoonkabel, ongeveer een kilometer ten noorden van de Oude Stad van Jeruzalem op de weg naar de Damascuspoort. Dit schrijft Jonet.nl op basis van berichtgeving van de Times of Israel.

Het onbeschadigde, vijftienhonderd jaar oude mozaïek is gevonden op de vloer van wat ten tijde van de Byzantijnse keizer Justinianus waarschijnlijk een herberg was voor pelgrims. Het onderzoeksteam vond ook nog wat overblijfselen van de muren van de herberg voor pelgrims, aardewerk scherven van schalen en dergelijke, en drie Byzantijnse munten uit de zesde eeuw.

De Griekse inscriptie is ontcijferd door Dr. Leah Di Segni van de Hebreeuwse Universiteit; zij is een expert op het gebied van oude Griekse inscripties. Di Segni is van mening dat de tekst geschreven is om de oprichting van het gebouw, waarvan wordt aangenomen dat het een herberg was voor pelgrims, door een priester met de naam Constantinus. 

Di Segni: “Deze nieuwe inscriptie helpt ons de bouwprojecten van Justinianus in Jeruzalem begrijpen, in het bijzonder de Nea Kerk."

Bekijk de bijbehorende video en lees meer op de site van Jonet:

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Grieks mozaïek gevonden bij Oude Stad Jeruzalem
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!