studenten

Dagelijks leven

25 augustus 2017 door Reformatorisch Dagblad

Waarom een christelijke studentenvereniging zo belangrijk is

"Maar liefst 40 procent van alle studenten die de test deden, gaf aan een of ander gezondheidsprobleem te hebben; lichamelijk (27 procent), psychisch (17 procent) of een combinatie van beide," merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op. De krant legt uit waarom aansluiten bij een christelijke studentenvereniging zo belangrijk is.

"Studenten zitten in een leeftijdsfase waarin van alles gebeurt," merkt de RD-hoofdredactie op. "Dat gaat meestal goed, maar er zijn jonge mensen die daarmee grote moeite hebben." Ook wijst het dagblad op de druk die studenten ervaren door de invoering van het leenstelsel. "Om een grote leenschuld te voorkomen, zoeken ze een bijbaan. Maar door de nevenwerkzaamheden neemt de stress weer toe."

Juist daarom is een christelijke studentenvereniging zo belangrijk, stelt de krant. "Daar kunnen ze werken aan een hecht netwerk en een stevige levensbeschouwelijke fundering. Beide zijn van groot belang om later als christen een plek in de samenleving in te nemen."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher