studenten

Waarom een christelijke studentenvereniging zo belangrijk is

25-08-2017 door Reformatorisch Dagblad

"Maar liefst 40 procent van alle studenten die de test deden, gaf aan een of ander gezondheidsprobleem te hebben; lichamelijk (27 procent), psychisch (17 procent) of een combinatie van beide," merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op. De krant legt uit waarom aansluiten bij een christelijke studentenvereniging zo belangrijk is.

"Studenten zitten in een leeftijdsfase waarin van alles gebeurt," merkt de RD-hoofdredactie op. "Dat gaat meestal goed, maar er zijn jonge mensen die daarmee grote moeite hebben." Ook wijst het dagblad op de druk die studenten ervaren door de invoering van het leenstelsel. "Om een grote leenschuld te voorkomen, zoeken ze een bijbaan. Maar door de nevenwerkzaamheden neemt de stress weer toe."

Juist daarom is een christelijke studentenvereniging zo belangrijk, stelt de krant. "Daar kunnen ze werken aan een hecht netwerk en een stevige levensbeschouwelijke fundering. Beide zijn van groot belang om later als christen een plek in de samenleving in te nemen."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Waarom een christelijke studentenvereniging zo belangrijk is
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!