Vakantieleesrooster

God

25 augustus 2017 door NBG

God is al bezig iets heel nieuws te doen

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Jesaja 43:18-19, Maar denk niet alleen aan wat er gebeurd is. Kijk niet alleen terug naar het verleden. Want ik ga iets nieuws doen. Het is zelfs al begonnen, heb je het niet gemerkt? Ik maak een weg door de woestijn, en ik laat er rivieren stromen.

Sommige boeken wil je wel vijf keer lezen, en er zijn films waar je steeds weer naar kunt kijken. Heerlijk, dat vertrouwde gevoel: je weet al precies wat de hoofdpersonen gaan doen en hoe het afl oopt. De Israëlieten in ballingschap keken graag terug naar oude verhalen over Gods daden. Ze kenden de goede afloop. En misschien, wie weet, zou God weer net zoiets voor hen doen? Maar de profeet roept hen op om hun ogen op iets anders te richten: niet op het verleden, maar op het nu. Want God is al bezig iets heel nieuws te doen. Langzaam maar zeker wordt dat zichtbaar, als een plantje dat de eerste blaadjes uit de grond steekt. Als de Israëlieten hun veiligheid blijven zoeken in de vertrouwde verhalen, zien ze dat over het hoofd.

Op welke gebieden denk je dat God in jouw leven achter de schermen aan het werk is, of is geweest?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher