Pakistan

Nieuws

25 augustus 2017 door Stichting HVC

Christen (16) opgepakt na aanval door woedende menigte

In een dorpje ten noorden van de Pakistaanse stad Lahore is een zestienjarige jongen met een licht-verstandelijke beperking beschuldigd van blasfemie. Dorpsgenoot Muhammad Nawaz heeft Asif Masih er midden op straat van beschuldigd dat hij de Koran, het heilige boek van de moslims, zou hebben verbrand, laat Stichting HVC weten.

Omstanders kregen lucht van de zaak. Een woedende menigte heeft Asif toen ernstig mishandeld en hem gedwongen om de blasfemie te bekennen. Op het verbranden van de Koran staat in Pakistan een levenslange gevangenisstraf.

Asif Masih en Muhammad Nawaz verzamelen beiden gebruikte plastic flessen en verdienen daar wat geld mee. Vermoedelijk is deze concurrentie een van de redenen waarom Asif door Muhammad beschuldigd is van blasfemie. In Pakistan worden de blasfemiewetten vaak gebruikt om persoonlijke conflicten te beslechten of concurrentie ‘uit te schakelen’.

Asif is gevangen genomen door de politie en wordt door Muhammad Nawaz met hulp van de lokale imam aangeklaagd. De familie van Asif is ondergedoken uit angst voor geweld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher