Bijbel Basics NBG

Bijbelverhaal centraal in nieuwe kinderdienstmethode

24-08-2017 door NBG

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) ontwikkelt een kindernevendienstmethode onder de naam ‘Bijbel Basics’. Het NBG belooft dat kinderen met deze methode een brede basiskennis van de bijbelverhalen krijgen. Deze zomer is in tientallen kerken een geslaagde pilot gehouden.

Bijbel Basics is bestemd voor de kinderactiviteit tijdens de kerkdienst. NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: "Vanuit kerken kregen we regelmatig de vraag om kindermateriaal te ontwikkelen waarbij de Bijbel centraal staat. Dat hebben we opgepakt. Bijbel Basics laat kinderen van vier tot en met twaalf jaar kennis maken met 200 essentiële bijbelverhalen. Eerst worden die verhalen hun verteld, als ze wat ouder zijn gaan ze de verhalen ook zelf lezen."

Bijbel en kind centraal
Bijbel Basics stelt de Bijbel én het kind centraal. De methode reikt een breed scala van bijbelverhalen aan; ook minder bekende gedeelten komen aan bod, zoals teksten uit Spreuken en Openbaring. Dankzij actuele inzichten uit de kindertheologie, pedagogiek en didactiek is het materiaal bovendien kindgericht. Bijbel Basics is toegespitst op kinderen van diverse leeftijden en houdt rekening met verschillende leervoorkeuren. Bij elke les horen creatieve verwerkingsvormen, gespreksvragen en illustraties.

Pilot
30 kerken van verschillende signatuur – van evangelisch tot PKN en gereformeerd-vrijgemaakt - deden mee aan de pilot. Zij waarderen vooral dat het bijbelverhaal centraal staat, waardoor kinderen met de Bijbel zelf vertrouwd raken.

Gratis beschikbaar op debijbel.nl
Bijbel Basics wordt gratis beschikbaar gesteld via bijbelwebsite debijbel.nl. De methode wordt gepresenteerd op Bijbelzondag, 29 oktober, wanneer het materiaal voor Advent en Kerst beschikbaar is. Voor meer informatie, een probeerpakket en aanmelding zie debijbel.nl/bijbelbasics.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Bijbelverhaal centraal in nieuwe kinderdienstmethode
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!