Santa Maria del Pi

Nieuws

24 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Deze kerk ving 800 mensen op na terreuraanslag Barcelona

Honderden mensen werden naar aanleiding van de terreuraanslag in Barcelona opgevangen in een kerk. Zo'n 800 bevreesde omstanders vluchtten vorige week naar de basiliek Santa Maria del Pi, meldt Catholic News Agency (CNA).

Jordi Sacasas, archivaris van de kerk, vertelt: "Toen we vanuit onze kerk mensen in paniek zagen rennen, deden we onze kerkdeuren open om mensen in veiligheid te brengen. Omdat onze basiliek een grote ingang heeft konden we veel mensen opvangen." Zodra de deuren gesloten waren deed het kerkpersonaal haar uiterste best om de aanwezigen te kalmeren. "We informeerden hen via ons geluidssysteem in het Engels, Frans en Italiaans en onderhielden contact met de regionale overheiden politie."

De omstanders bleven in totaal drie uur in het kerkgebouw. De kerk liet lokale bedrijven toe om eten en drinken aan te bieden. Sacasas: "Het was indrukwekkend om te zien hoe er voor elkaar werd gezorgd." Bij de terreurdaad in Barcelona kwamen in totaal vijftien mensen om het leven. Deze week werd de hoofdverdachte doodgeschoten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher