Vaders

Nieuws

24 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Volkskrant-columnist: Wat voor last hebben christenen van een meeroudergezin?

"Als je naar christelijke politici luistert lijkt het alsof overal in het land allemaal leuke, frisse, heteroseksuele gezinnen aan de keukentafel zitten te worstelen met het feit dat verderop in het dorp een jongetje twee moeders heeft en dat die ene moeder nu ook graag als volwaardige ouder wil worden erkend," schrijft columnist Jonathan van het Reve in de Volkskrant.

Vorige week meldden media dat een aantal D66-leden boos is op de partijtop. Ze eisen dat een nieuw kabinet het snel mogelijk maakt dat een kind meer dan twee ouders kan hebben. Tijdens de formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet hebben D66 en VVD in een voorlopig akkoord met CDA en ChristenUnie nou juist afgesproken dat voorlopig niet te regelen. Er zou meer onderzoek nodig zijn over de juridische consequenties van een dergelijk besluit.

"Wat voor last hebben die worstelende christenen van een meeroudergezin?," vraagt de Volkskrant-columnist zich af. Hij vindt het opvallend dat "mensen bijna altijd namens ánderen op de rem trappen. Gert-Jan Segers zegt niet: 'Ik wil een tijdje geen extra homo-rechten meer.' Het zijn altijd andere mensen die 'het niet kunnen bijbenen' en voor wie respect en geduld moet worden opgebracht omdat ze 'met de materie worstelen'."

Lees de volledige column in de Volkskrant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher