Ku Klux Klan

Voormalig lid Ku Klux Klan vraagt in Jezus' naam om vergeving

24-08-2017 door Jeffrey Schipper

Een priester uit de Amerikaanse plaats Arlington onthult dat hij vroeger lid was van de racistische organisatie Ku Klux Klan (KKK). Later kwam William Aitcheson in de gevangenis tot geloof in Christus. Hij schreef een artikel om uit te leggen hoe hij van KKK-lid dienaar van Christus is geworden.

"Veertig jaar geleden heeft hij zijn KKK-verleden achter zich gelaten. Daarna kwam hij tot geloof en is hij uiteindelijk een katholieke priester geworden," bevestigt het bisdom tegenover Catholic News Agency (CNA). De priester is in een katholiek gezin opgegroeid. Toen hij na zijn KKK-lidmaatschap tot Christus kwam vond hij de weg naar de kerk weer terug. Daar werd hij er naar eigen zeggen aan herinnerd dat "dankzij de genade van Jezus Christus bekering mogelijk is."

Aitcheson: "Veertig jaar later moet ik dit zeggen: het spijt me. Ik zeg sorry tegen iedereen die slachtoffer is van racisme," aldus de priester tegenover Arlington Catholic Herald. "Er bestaat geen excuus om dit goed te praten, maar ik hoop dat u mij zult vergeven."

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Voormalig lid Ku Klux Klan vraagt in Jezus' naam om vergeving
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!