Ku Klux Klan

Nieuws

24 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Voormalig lid Ku Klux Klan vraagt in Jezus' naam om vergeving

Een priester uit de Amerikaanse plaats Arlington onthult dat hij vroeger lid was van de racistische organisatie Ku Klux Klan (KKK). Later kwam William Aitcheson in de gevangenis tot geloof in Christus. Hij schreef een artikel om uit te leggen hoe hij van KKK-lid dienaar van Christus is geworden.

"Veertig jaar geleden heeft hij zijn KKK-verleden achter zich gelaten. Daarna kwam hij tot geloof en is hij uiteindelijk een katholieke priester geworden," bevestigt het bisdom tegenover Catholic News Agency (CNA). De priester is in een katholiek gezin opgegroeid. Toen hij na zijn KKK-lidmaatschap tot Christus kwam vond hij de weg naar de kerk weer terug. Daar werd hij er naar eigen zeggen aan herinnerd dat "dankzij de genade van Jezus Christus bekering mogelijk is."

Aitcheson: "Veertig jaar later moet ik dit zeggen: het spijt me. Ik zeg sorry tegen iedereen die slachtoffer is van racisme," aldus de priester tegenover Arlington Catholic Herald. "Er bestaat geen excuus om dit goed te praten, maar ik hoop dat u mij zult vergeven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher