Ichthus Eindhoven

Nieuws

24 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Christelijke studentenvereniging rouwt na overlijden verenigingslid

De traditiegetrouw vrolijke Intro-week heeft voor de christelijke studentenvereniging Ichthus uit Eindhoven nog voor aanvang een gitzwarte rand gekregen. Een van haar leden, Tim Lasschuit, kwam zondag in Duitsland om het leven bij een verkeersongeval. Een andere Ichthiaan raakte zwaargewond, meldt Cursor, nieuwssite van de Technische Universiteit Eindhoven.

Lasschuit was, samen met enkele verenigingsgenoten en andere jongeren, in Oekraïne geweest voor een werkvakantie van de stichting Eindhoven Bouwt. Op de terugweg naar Nederland, op de Duitse snelweg in de buurt van de Nürburgring, ging het zondagmiddag verschrikkelijk mis. De bestuurster van het busje waarin Lasschuit samen met nog vier anderen zat, verloor onverwachts de macht over het stuur. Drie inzittenden werden uit de auto geslingerd.

Tim Lasschuit - die sinds ruim een half jaar lid was van Ichthus - na het ongeval ter plekke twee uur behandeld, “maar dit heeft niet mogen baten”. Een verenigingsgenoot die ook in de bus zat, werd na het ongeluk per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. “Hij heeft tot gisteren op de intensive care gelegen. Als het goed is, wordt hij vandaag teruggebracht naar Nederland,” aldus verenigingsvoorzitter Jaap Schouten.

Vanuit Eindhoven Bouwt werd zondagavond direct een kerk opengesteld, “hier konden mensen die daaraan behoefte hadden, samenkomen om hun verdriet te delen.” Onder anderen zo’n twintig tot dertig Ichthus-leden waren daarbij aanwezig, vertelt Schouten. De uitvaart van Tim Lasschuit is komende zaterdag, laat een woordvoerder van de stichting Eindhoven Bouwt weten.

Op de eigen website deelt Ichthus naar aanleiding van dit tragische overlijden Psalm 46:2-3, 'God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Daarom vrezen wij niet, al wankelt de aarde en storten de bergen in het diepst van de zee.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher