Iran

Nieuws

24 augustus 2017 door Open Doors

Iraanse geestelijken bezorgd over populariteit christendom

Christelijke huiskerken zijn populair onder jonge Iraniërs in conservatieve religieuze steden. Moslimgeestelijken uit Iran uiten hun bezorgdheid over deze ‘buitenlandse invloed’. Een belangrijke geestelijke, Ayatollah Alavi Boroujerdi, zei onlangs over de groei van het christendom: “Goed onderbouwde rapporten geven weer dat jeugd in Qom christen wordt en huiskerken bezoekt.” In Qom staat een beroemd islamitisch heiligdom.

Vorig jaar zei hij iets soortgelijks over de stad Mashhad. Deze stad is een pelgrimsoord voor sjiitische moslims. Boroujerdi: “Ik ben zeer bezorgd over de populariteit van het christendom in de buitenwijken van Mashhad.” Kort na zijn uitspraak stuurde de stad een groot aantal islamitische leraren en predikers naar deze wijken om de jeugd terug te winnen.

Kiaa Aalipour van de mensenrechtenorganisatie Article 18 licht toe: “De Iraanse overheid ziet moslimbekeerlingen als een constante bedreiging voor de islamitische identiteit van de Islamitische Republiek Iran. Kiaa: “Het regime is zeer bang voor de groei van de kerk. Als meer en meer Iraniërs zich bekeren tot het christendom, dan zal het bestaansrecht van het regime, dat gebaseerd is op de islamitische leer, verloren gaan.”

De overheid blijft de islam onder jongeren promoten. Ook voert zij de druk op moslimbekeerlingen op door mishandelingen en arrestaties. Toch blijven jongeren zich bekeren tot het christendom en zijn bereid om de gevolgen hiervan te dragen.
Er zijn 800.000 christenen in Iran, dat op plaats 8 van de Ranglijst Christenvervolging staat. Vorig jaar werden 193 christenen gearresteerd of gevangengezet. Recentelijk kregen zeker tien christenen gevangenisstraffen opgelegd van meer dan tien jaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher