Vakantieleesrooster

God

24 augustus 2017 door NBG

Waar zou deze psalm zijn geschreven?

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Psalm 9:24 en 30, Heer, wat hebt u veel gemaakt, en wat is alles prachtig! Overal op aarde is het te zien. Maar door uw adem komt alles tot leven. U maakt de hele aarde nieuw.

Waar zou deze psalm zijn geschreven? Misschien wel in de bergen. Het uitzicht van een hoge berg kan overweldigend zijn. De Preikestolen, vlakbij Stavanger in Noorwegen, is daarvan een prachtig voorbeeld. De hele weg is mooi, en daar kun je al genieten van Gods schepping. Maar als je dan opeens het eindpunt bereikt hebt, neemt het bijna je adem weg: zo mooi, zo ver als je dan kunt kijken. Het heet de Preikestolen omdat het lijkt op een preekstoel, heel plat aan de bovenkant en met een heel steile klif. Maar als je daar staat begint deze preekstoel zelf te preken en kun je niet anders dan verwonderd zijn over Gods schepping en de manier waarop die zich steeds weer vernieuwt.

Op welke manier ‘preekt’ de natuur om je heen over Gods grootheid?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher