schipbreuk

God

24 augustus 2017 door Gertjan de Jong

Schreeuw naar God: Waar bent U nou?

Het loopt flink uit de hand in de wereld. Ja, dat is niet nieuw natuurlijk. Maar toch. Het lijkt of het steeds erger wordt met al die ellende wereldwijd. Oprukkend extreemrechts in Amerika, de groeiende vervolging van christenen wereldwijd, terrorisme, die gruwelijke oorlog in Zuid-Soedan die maar niet ophoudt. En dan is er ook nog allerlei ‘klein’ leed. Jongeren die worstelen met eenzaamheid, depressie, verslaving. En ook met die vraag: Waar is God? Bestaat Hij wel? Hoort Hij mij?

Vragen waar je in dit leven misschien nooit helemaal uitkomt. Wel laat de Bijbel zien: God is een God van wonderen. Ondanks alles en door alles heen. Hij kan leven scheppen uit wat voor ons alleen dood en vernietiging lijkt. “Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede,” schrijft Paulus (Romeinen 8:28). Alleen: wij zien maar zo’n klein stukje, onze blik is zo beperkt.

Het LCJ is een actieve jongerenorganisatie binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken, met hart voor jongeren!

Iemand vertelde eens over een man die een schipbreuk meemaakte. Als enige overlevende spoelde hij aan op een onbewoond eilandje. Elke dag tuurde hij naar de horizon of er soms hulp kwam opdagen. Maar hij zag nooit iets. Van wat wrakhout besloot hij maar een hutje te bouwen. Dan had hij tenminste wat bescherming. Toen hij op een dag terugkwam van zijn voedseljacht, stond zijn huisje in de fik. De man was woedend en schreeuwde naar de hemel: “God, hoe kunt U mij dit aandoen?”

De volgende dag werd hij wakker door het geluid van een schip. Wauw, eindelijk, hulp! Hij was gered!
“Hoe hebben jullie me in vredesnaam gevonden?,” vroeg de man buiten adem, nadat hij aan boord was gehesen.
Ze antwoordden: “We zagen uw rooksignaal.”

Gertjan de Jong is medewerker communicatie bij het LCJ.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher