Amar Stephen

Voorganger bidt tot God tijdens mishandeling door hindoes

23-08-2017 door SDOK

Terwijl twee hindoe-extremisten zijn handen vasthouden en anderen hem slaan, bidt voorganger Amar Stephen uit India of God hen wil vergeven. “Sommige aanvallers hielden mijn beide handen vast zodat ik niet kon bewegen. Anderen uit de menigte mishandelden me”, vertelt hij volgens SDOK.

Amar preekte in een huiskerk in een naburig dorp toen een groep van honderdvijftig man de dienst binnen viel en de voorganger sloeg met riemen, schoenen en stokken. De hindoes pakten Bijbels en christelijke literatuur af en brachten Amar naar het politiebureau. Onderweg sloegen ze hem. “Ik werd door de straten gesleept”, vertelt hij. “Ze maakten er een processie van een halve kilometer van om me voor schut te zetten. Ze riepen: ‘Kijk, kijk, hier is de man die Jezus Christus volgt, de God die Zichzelf niet kon redden, dus hoe kan Hij de wereld redden? Hoe kan Hij jou redden?’”

De politie nam een verklaring op en liet hem vrij. Nadat Amar thuisgekomen was, bont en blauw geslagen, ging hij op zijn knieën om te bidden. Ook zocht hij troost in Gods Woord. “De Heere sprak tot me door Jesaja 64 vers 10-12,” zei hij. “Ik ben er zeker van dat God Zijn kerk zal bouwen in deze plaats onder deze mensen.”

Lees hier het volledige bericht op de website van SDOK.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Voorganger bidt tot God tijdens mishandeling door hindoes
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!