Negev

Opnieuw Israëlische vondst om woestijn te laten bloeien

23-08-2017 door Christenen voor Israël

Israëlische onderzoekers hebben opnieuw een ontdekking gedaan die verder behulpzaam zal zijn om woestijnen te laten bloeien. De nieuwe ontdekking kan een miljard mensen helpen die leven in gebieden die door woestijnvorming worden bedreigd, laat Christenen voor Israël weten.

Uit onderzoek bleek dat het behandelen van zogenaamd grijs water (gezuiverd rioolwater) met behulp van bio-filtratie, irrigatie in dorre, zanderige gronden zoals men die aantreft in woestijnen veel efficiënter maakt. Tot op heden veroorzaakt het gebruik van grijs water een fenomeen genaamd hydrofobiciteit, een situatie waarbij het water op het oppervlak van de bodem blijft staan in plaats van door de grond geabsorbeerd te worden, zoals zoet water doet. Onderzoekers van de Ben Goerion universiteit hanteerden tijdens hun onderzoek drie grijze watermodellen: ruw, behandeld en hoog behandeld grijs water. Het team van Gross ontdekte dat alleen ruw grijs water hydrofobiciteit veroorzaakte en niet grijs water dat met bio-filtratie werd behandeld.

Israël is wereldleider in het recyclen van afvalwater. Vijfentachtig procent van het huishoudelijk afvalwater wordt in de Joodse staat gerecycled en hergebruikt voor de landbouw. Innovatieve Israëlische watertechnologieën, zoals het gebruik van brakwater in de landbouw, zijn inmiddels in grote delen van de wereld geïntroduceerd. 

Lees hier het volledige artikel op de website van Christenen voor Israël.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Opnieuw Israëlische vondst om woestijn te laten bloeien
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!