meiden

Nieuws

23 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Jongerenwerker vindt de kerk een meidending

'Ik heb geen zin om mee te doen. De kerk is echt een meidending. Geloven is iets voor meisjes, zelfs de dominee draagt een jurk!' Dit citaat is afkomstig uit de mond van de 12-jarige Jordi en werd door Corjan Matsinger opgetekend in zijn column. Is geloven iets voor meiden?, vraagt de jongerenwerker zich af in het Nederlands Dagblad.

Matsinger: "Over de hele wereld zijn veel meer vrouwen christen dan mannen. Iets wat vermoedelijk al zo is vanaf de eerste jaren van het christendom." Hij verwijst naar de nieuwe campagne van SIRE: ‘Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?’. Met deze campagne wil men een discussie op gang brengen die er hopelijk voor zorgt dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. 56 procent van de Nederlandse ouders met jongens herkent het probleem dat jongens niet genoeg ruimte krijgen, met als gevolg dat jongens onderpresteren.

"Jordi is niet de enige die baalt van de kindernevendienst. Hoeveel jongens zijn er inmiddels afgetaaid in de kerk omdat de knutselwerkjes, toneelstukjes en softe praiseliedjes niet heel erg aansluiten bij de leefwereld van de jongen?," aldus de jongerenwerker.

Lees de volledige column van Corjan Matsinger in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher