Vakantieleesrooster

God

23 augustus 2017 door NBG

Mensen worden altijd moe (maar God nooit)

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Jesaja 40:29-31, Aan mensen die moe zijn, geeft hij kracht. Mensen die zwak zijn, maakt hij weer sterk. Sterke soldaten kunnen moe worden en struikelen. Zelfs dappere helden kunnen in elkaar zakken. Maar mensen die op de Heer vertrouwen, krijgen nieuwe kracht. Zij lopen zonder moe te worden. Zij rennen zonder te struikelen. Ze zijn zo sterk als een adelaar, die vertrouwt op zijn krachtige vleugels.

‘Hoe is het met je?’ – ‘Druk!’ Een vakantie lijkt soms het licht aan het eind van de tunnel. Maar juist dan, na de drukte, komt moeheid pas echt naar buiten. Dat gevoel dat je geen stap meer kunt verzetten. Een nog veel ergere moeheid zit achter de tekst in Jesaja 40. Tientallen jaren hadden de Israëlieten geen rust gekregen van de grootmachten om hen heen. Uiteindelijk moesten ze hun eigen land achterlaten – niet om op vakantie te gaan, maar om in Babylonië in ballingschap te leven en daar hard te werken. Deze verzen uit Jesaja zijn bedoeld als troost: ook al worden mensen moe, God wordt nooit moe en verliest nooit zijn kracht. Net als de adelaar vertrouwt op zijn krachtige vleugels, mogen wij vertrouwen op hem die ons kracht geeft.

Is er iets in je leven waarvan je al moe wordt als je eraan denkt? Hoe kan deze tekst je helpen?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher