23 september

God

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Deze 5 artikelen gaan over 23 september en de eindtijd

Het teken van Openbaring 12 zal op 23 september 2017 aan de hemel verschijnen. Althans, daar is een aantal christenen die zich verdiepen in de eindtijd van overtuigd. De afgelopen weken hebben Bijbelleraren, theologen en bloggers zich hierin verdiept. Over deze nieuwste eindtijdtheorie verschijnen allerlei artikelen. We zetten een aantal artikelen voor jullie op een rijtje.

Het verband tussen het sterrenbeeld Virgo en de maagd uit Openbaring 12 twijfelachtig, schrijft Bart van den Dikkenberg in het Reformatorisch Dagblad. Er bestaat geen enkele aanwijzing dat de apostel Johannes dit sterrenbeeld in gedachten had toen hij de eerste vijf verzen van Openbaring 12 opschreef. Maar hoe zit het met de andere claims rond de sterrenhemel op 23 september? Lees het volledige artikel van Bart in het Reformatorisch Dagblad.

Volgens Bijbelleraar Jaap Dieleman moeten we wel degelijk serieus nemen wat er op 23 september om ons heen gebeurt. "Ik geloof dat dit teken voorafgaat aan de vervulling ervan zoals de weeën voorafgaan aan de geboorte. Dit teken moet ons wakker schudden, zoals de wijze en de dwaze maagden die wachten op de komst van de Bruidegom. Dit teken moet ons waakzaam, alert en verwachtingsvol maken voor de komst van Jezus." Lees hier het commentaar van Jaap Dieleman.

De uitleg van die astronomische hemeltekenen berust op een totaal verkeerde uitleg van Openbaring 12, stelt theoloog Willem Ouweneel. Ouweneel spreekt van "sensatiebelustheid en interessantdoenerij" en benadrukt dat Jezus komt als een dief in de nacht. Lees hier een commentaar van Ouweneel.

"Ik geloof dat de mensheid zéér binnenkort in een periode geslingerd gaat worden die we nog nooit meegemaakt hebben. Gods wraak wordt uitgestort over de gehele mensheid die niet in Hem wilde geloven," schrijft blogger Unravelations. (...) "Er zijn tientallen, misschien wel honderden aanwijzingen vanuit de Bijbel, maar zelfs vanuit Bijbelse bronnen dat de aarde een gigantische verrassing te wachten staat dit najaar." Zijn commentaar: Wat gaat 23 september ons brengen?

"Laat uw hoofd en uw geest niet op hol brengen door allerlei beweringen, die ook nog eens aantoonbaar onjuist zijn," spoort blogger Dirk van Genderen aan. "Zijn we bereid om de Heere Jezus te ontmoeten als Hij komt om ons tot Zich te nemen, misschien nog wel vóór 23 september? Wees niet gericht op data, wees gericht op de Heere Jezus." Lees hier het commentaar van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher