Spaanse opperrabbijn: "Europa is verloren"

22-08-2017 door Jeffrey Schipper

Ook in Spanje is er geen toekomst voor Joden, merkt de Spaanse opperrabbijn Meir Bar-Hen op. Hij moedigt de leden van de Joodse gemeenschap in de regio Barcelona aan onroerend goed in Israël te kopen, schrijft het Reformatorisch Dagblad op basis van berichtgeving in The Times of Israël.

Zijn oproep doet hij naar aanleiding van de recente aanslagen in Spanje waarbij vijftien mensen om het leven kwamen. De opperrabbijn is ervan overtuigd dat Europa is verloren. "Als terroristen eenmaal onder ons wonen, is het erg moeilijk weer van hen af te komen. Ze worden alleen maar sterker."

Eerder dit jaar liet ook de Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs weten dat er voor Joden geen toekomst is in Europa. De Brusselse opperrabbijn Avraham Gigi zei hetzelfde vanwege het hoge dreigingsniveau in België. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog merkt hij op dat er synagogen moeten sluiten.

De laatste jaren zijn vooral uit Frankrijk veel joodse mensen vertrokken. Alleen al in 2015 emigreerden zo’n 8000 Franse Joden naar Israël. 

Foto: BraboshDiscussie over Spaanse opperrabbijn: "Europa is verloren"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!