Frank Bosman

Nieuws

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Frank Bosman: Christenen zijn blij dat ze nu eindelijk ook eens bedreigd worden

De Peperbuskerk in Zwolle is dit weekend beklad met zwarte graffiti. De christelijke internetters ronkten achter hun computer, na van hun eigen zondagsviering te zijn teruggekeerd: 'We worden bedreigd!,' schrijft Frank Bosman. De cultuurtheoloog maakt in een Radio 1-column duidelijk waarom hij de reacties overdreven vindt.

De leuzen zijn geplaatst op de onze Lieve Vrouwen Basiliek in Zwolle, ook wel bekend als de Peperbuskerk. De leuzen zijn niet goed leesbaar. In ieder geval is het woord 'lucifer' gebruikt, een verwijzing naar de duivel. Ook was het logo van de Amsterdamse hiphop-formatie Osdorp Posse, omringt door satanische tekens, te zien.

Wie de leuzen rustig bekijkt hoeft zich in de ogen van Bosman niet druk te maken. "Een pentagram is een bekend rooms-katholiek teken dat de vijf kruiswonden van Jezus verbeeldt. Het omgekeerde kruis is een zogenaamd Petruskruis, dat verwijst naar de vrome legende over de apostel Petrus, die weigerde dezelfde marteldood te ondergaan als zijn leermeester waarop de dienstdoende Romeinse officier het zaakje maar omdraaide. 

Christenen worden wereldwijd natuurlijk vervolgd om hun geloof, maar dat is allemaal zo ver weg dat je er zeer zelden het journaal mee haalt. Dit is lekker dichtbij. Op een nieuwsluwe dag. Kassa!"

Lees hier het volledige commentaar van Frank Bosman.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher