Brian Houston

Nieuws

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Brian Houston spreekt zich uit tegen homohuwelijk

Hillsong-voorman Brian Houston heeft zich uitgesproken tegen de legalisering van het homohuwelijk. In zijn ogen bepleit de Bijbel alleen een traditioneel huwelijk tussen man en vrouw. Als deze definitie van het huwelijk verandert heeft dat volgens hem "enorm grote gevolgen".

Volgende maand moeten alle stemgerechtigde Australiërs een brief in de bus krijgen met de vraag: "Moet de wet veranderd worden, zodat mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen?" De conservatieve regeringscoalitie is officieel tegen de invoering van het homohuwelijk, maar intern zeer verdeeld over de kwestie. Volgens opiniepeilingen is er in Australië een duidelijke meerderheid voor de wetswijziging, maar tegenstanders van de peilingen vrezen dat die steun niet terugkomt in de uitslag. 

"Wat Paulus zegt over het homohuwelijk is heel duidelijk," zegt Houston. "Als voorganger zal ik mijn overtuigingen altijd blijven baseren op de Schrift, maar ik kan niet voor anderen kiezen. God heeft mensen een vrije wil gegeven en ik ontferm mij graag over anderen. Ook over hen die hier anders tegen aan kijken." De pastor voegt toe dat hij het een goede zaak vindt dat Hillsong niet door wetgeving wordt gedwongen "om compromissen te sluiten over Bijbelse overtuigingen".

Houston: "Christelijke overtuigingen zijn van cruciaal belang voor een tolerante en vrije samenleving." Eerder maakt hij al duidelijk dat homo's welkom zijn bij Hillsong maar zij geen actieve, leidende rol op zich kunnen nemen omdat de kerk een homoseksuele leefwijze afkeurt. Zie: "We staan niet achter de homoseksuele levensstijl".

Lees ook: 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen en 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher