Opwekking 41

God

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

'Meer ruimte voor lijden en klagen in Opwekkingsliederen'

"Heel voorzichtig komt er in de bundel Opwekking meer ruimte voor de minder vrolijke kanten van het leven." Dit constateert muzikant Marc Volgers in een recensie van de nieuwe Opwekking-cd. In de recensie zet hij vier tips en tops op een rijtje.

Volgers merkt op dat er af en toe liederen bijkomen waarin lijden en klagen ruimte krijgen. "Dat is een goede zaak, want het leven is regelmatig geen vrolijke boel en daarvoor moet ook ruimte zijn in de eredienst." Hij wijst op de liederen 'Houd vol' (798), 'Maak ons hart onrustig' (805), 'Soeverein' (806) en 'God van licht' (807). Volgers vindt met name lied 805 "een moedige stap van Opwekking". "Het is een pittige tekst die ons stilzet bij het onrecht waar we terecht, met God, boos over mogen zijn."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Verder waardeert Volgers het dat er meer Nederlandstalige liederen zijn opgenomen en dat de vertalingen steeds beter worden. "Soms vind ik de vertaling zelfs nog beter dan het origineel." Eén van zijn tips is om geen gebruik te maken van onvertaalde liederen. Die hebben volgens hem geen toegevoegde waarde.

Lees hier de volledige recensie van Marc Volgers. Beluister hieronder Opwekkingslied 805 en klik hier voor de volledige afspeellijst:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher