Evert Jan Hempenius

God

22 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

'Paulus is niet blij met nadruk op spreken in tongen'

"Het spreken in tongen leidde in Korinte tot problemen. Paulus geeft ruimte, maar relativeert deze gave ook en perkt het gebruik ervan in," merkt Evert Jan Hempenius op in het Nederlands Dagblad. De theoloog geeft weer hoe de apostel in de Korinthe-brief spreekt over tongentaal.

"Paulus is niet blij met de situatie in Korinte, de nadruk die het spreken in tongen krijgt en het veronachtzamen van de liefde en van andere gaven, vooral de profetie," schrijft Hempenius, verwijzend naar 1 Korinthe 14. De theoloog onderstreept dat de apostel ‘het woord van wijsheid’ noemt als eerste gave en als een-na-laatste ‘klanktaal’. "Paulus is zorgvuldig in de opbouw van zijn onderwijs, en ik denk dat hij deze volgorde bewust heeft gekozen om de ruziënde Korintiërs tot de orde te roepen."

Het valt Hempenius op dat klanktaal, profetie en genezing op conferenties zoals New Wine veel aandacht krijgen en dat die aandacht op hem eenzijdig overkomt. "Wijsheid is ook nodig om in kerkelijke discussies geestelijk te kunnen relativeren, ruimte te geven en te beperken."

Lees het volledige commentaar van Evert Jan Hempenius in het Nederlands Dagblad.

Lees ook: "Tongentaal is geen kwestie van wachten op God"

Foto: website Evert Jan Hempenius

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher