Pop-Up Church

Evangelische kerk van start in Limburgse stad

22-08-2017 door Jeffrey Schipper

Na de zomervakantie, op zondag 3 september, gaat er een nieuwe kerk van start in het centrum van de Limburgse stad Sittard, meldt de lokale nieuwssite Sittard-Geleen nieuws.

Pop-Up Church is een eigentijdse christelijke kerk die samenkomsten organiseert die voor iedereen toegankelijk zijn. Initiator Jacob Jan Paauwe vertelt: "De kerk hoort een positieve boodschap van ‘goed nieuws’ te brengen. Helaas laat de kerkgeschiedenis vaak iets anders zien." Pop-Up Church is een kerk waar mensen van alle leeftijden welkom zijn, jong en oud. Voor baby’s en kinderen in de basisschoolleeftijd zijn naast de centrale samenkomst aparte voorzieningen geregeld. 

De kerk is nauw verbonden met Stichting Helpcenter, een organisatie die mensen helpt op weg naar zelfredzaamheid. Mensen die door een moeilijke tijd gaan kunnen hier praktische hulp krijgen in de vorm van voedsel of kleding. Voorganger Bart Havenaar, eveneens betrokken bij de Pop-Up Church: "Pop-Up Church is een nieuw begin voor ons als kerk, maar we willen mensen ook uitdagen om een nieuw begin te maken in een leven mét God.”

Foto: Pop-Up Church

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Evangelische kerk van start in Limburgse stad
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!