Vakantieleesrooster

God

22 augustus 2017 door NBG

Dit is het moment om je leven te veranderen

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Mattheüs 4:15-17, Luister, gebied van Zebulon en Naftali, tussen de Jordaan en de zee! Luister, Galilea, land van de ongelovigen! Het volk leeft nu nog in het donker, maar het zal een stralend licht zien. De mensen leven nu nog in het land van schaduw en dood, maar ze zullen leven in het licht. Vanaf dat moment begon Jezus het goede nieuws te vertellen aan de mensen. Hij zei: ‘Dit is het moment om je leven te veranderen, want Gods nieuwe wereld is dichtbij.’

Volgens Matteüs begint Jezus zijn werk op aarde in Galilea, het ‘land van de ongelovigen’ (vers 15). Dit was het gebied van de stammen Zebulon en Naftali. Door de ballingschap waren hier mensen uit andere volken komen wonen, en die mengden zich later met de teruggekomen joden. De joden in andere gebieden keken daarom neer op joden uit Galilea. Maar juist dit gebied kiest Jezus uit. Juist hier wordt het licht dat hij brengt voor het eerst zichtbaar. Natuurlijk geldt de boodschap van Jezus niet alleen voor Galilea. Hij zegt dat het moment van vernieuwing, van verandering, is aangebroken omdat Gods nieuwe wereld dichtbij is. En dat geldt voor iedereen: voor mensen op wie wordt neergekeken, en voor mensen die op anderen neerkijken.

Wat betekent de oproep om ‘je leven te veranderen’ voor jou?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher