Sagrada Familia

Nieuws

21 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

'Terroristen wilden grote kerk in Barcelona opblazen'

De terroristen die de aanslag pleegden op de Ramblas in Barcelona, hadden het in eerste instantie gemunt op de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Zo wilde men de enorme kerk Sagrada Familia opblazen met explosieven, melden verschillende Spaanse nieuwssites.

De Catalaanse politie maakte zondag bekend dat de daders van de aanslagen al maanden in Alcanar bezig waren met de voorbereidingen voor hun terroritische daad. Volgens de autoriteiten wilden de daders minstens één aanslag plegen. In een woning in Alcanar zijn meer dan honderd gasflessen gevonden, die volgens de politie waren bedoeld voor een nog grotere terroristische aanslag dan in Barcelona en Cambrils. Bij die aanslagen vielen veertien doden en meer dan honderd gewonden.

In totaal zouden de terroristen met hun bestelwagens drie symbolische plaatsen hebben willen treffen, waar heel veel mensen bij elkaar waren. Zo schrijft El Espagñol volgens De Morgen. Tot die symbolische plaatsen behoren de Ramblas, waar de eerste terreurdaad plaatsvond, en de Sagrada. Wat het derde doelwit was, kon El Espagñol niet achterhalen. 

De Sagrada Familia is niet alleen een symbool van het christelijke geloof, er komen ook heel wat bezoekers op af. Vorig jaar bezochten 4,5 miljoen mensen de binnenkant van de kathedraal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher