Peperbus Zwolle

Zwolse kerk beklad met anti-christelijke leuzen

21-08-2017 door De Stentor | RTV Oost | NOS

Vandalen hebben afgelopen weekend een kerk in Zwolle beklad met leuzen tegen het geloof. Het vandalisme werd zondagochtend ontdekt, melden verschillende media.

De leuzen zijn geplaatst op de onze Lieve Vrouwen Basiliek in Zwolle, ook wel bekend als de Peperbuskerk. De leuzen zijn niet goed leesbaar. In ieder geval is het woord 'lucifer' gebruikt, een verwijzing naar de duivel. Ook was het logo van de Amsterdamse hiphop-formatie Osdorp Posse, omringt door satanische tekens, te zien.

Tegen RTV Oost zeggen kerkgangers dat ze de daad schokkend vinden. Een van de kerkgangers laat weten zich bedreigd te voelen. "In hoeverre zijn wij nog veilig met onze open kerken? Er zijn blijkbaar mensen die zich doodergeren, die willen liever dat we in lijken veranderen." Het vandalisme is niet vastgelegd door beveiligingscamera's van de gemeente.

Voormalig Osdorp Posse-manager Marco Moolhuizen distantieert zich van het gebruik van het logo en de bekladdingen op de Zwolse Peperbuskerk. De gemeente Zwolle is eigenaar van de Peperbus. Een woordvoerster laat weten de teksten direct te laten verwijderen.

Bekijk de video van RTV Oost:

Foto: Twitter

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Zwolse kerk beklad met anti-christelijke leuzen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!