moslim

Sonja Dahlmans: "Christendom creëert een betere cultuur dan de islam"

21-08-2017 door Jeffrey Schipper

"Atheïsten zeggen dan dat de islam heel veel heeft van het Oude Testament. Dat is onzin," zegt Sonja Dahlmans. De Nederlandse theologe mengt zich sinds kort in het islamdebat. Aan de hand van haar opgedane kennis bestrijdt ze misvattingen over islam en christendom. Dat doet Dahlmans onder meer via The Post Online. Op de website van het Vlaams Belang verscheen onlangs een interview met haar.

Binnen het christendom is 'wie zonder zonde is, werpe de eerste steen' een belangrijk principe. In de islam is daar volgens Dahlmans geen sprake van. Ze ziet meer urgente verschillen tussen de twee godsdiensten. "Het christendom daagt je uit om zelf te denken: onderzoek alles en behoud alleen het goede. De islam gaat over: ‘Wat moet ik doen om een goede moslim te zijn?’ Daar heeft men de soenna op gevonden, de manier van leven die is afgeleid uit de uitspraken en handelingen van Mohammed."

Het valt haar op dat men in het Westen niet wil weten dat aanslagen een directe link hebben met de islam. "Men gelooft bruggen te kunnen bouwen met iets dat geen bruggen accepteert." Kruisbestuiving tussen het christendom en het postmoderne cultuurrelativisme is volgens de theologe een groot gevaar "en vernietigt ons". "Het christendom creëert een betere cultuur dan de islam."

Lees hier het volledige interview met Sonja Dahlmans.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Sonja Dahlmans: "Christendom creëert een betere cultuur dan de islam"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!