Nina den Hartog

Nieuws

21 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Voormalig Idols-winnares: "Het gaat niet om mij, maar om God"

Voormalig Idols-winnares Nina den Hartog heeft afscheid genomen van haar platenmaatschappij en zamelt geld in om naar bijbelschool te gaan. "Vanaf nu gaat het geen moment meer om mij, maar om God," zegt ze in gesprek met het AD. Ook wil de 19-jarige in kerken en tijdens christelijke events christelijke muziek vertolken.

Vorig jaar nam ze het in de finale op tegen Kimberly Fransens. De kijker bracht de meeste stemmen uit op Den Hartog. Fransens had volgens de jury en het publiek een stoere stijl, terwijl de winnares werd omschreven als lief en bescheiden. Tijdens de finale zongen de twee allebei een duet met Jamai Loman, die in 2003 de allereerste editie van Idols won. 

De spotlights zijn nu verleden tijd, omdat de liedjes van Nina niet echt succesvol waren. Haar platenmaatschappij en Nina gingen eerder dit jaar in goed overleg uit elkaar. Volgende maand begint ze haar tweejarige opleiding aan de Rotterdamse bijbelschool Kingdom Life College. Den Hartog wordt opgeleid tot ‘worship leader’, oftewel degene die de muziek leidt bij bijvoorbeeld kerkdiensten.

De zangeres onderstreept dat ze niet wil dat mensen in haar kerken tegen haar op kijken. Ze beschouwt zichzelf slechts als middel om met medechristenen God groot te kunnen maken. "Ik geloof dat ieder mens van God een talent heeft gekregen en ik kan niet wachten om het mijne voortaan volledig in te zetten om Hem te eren."

Nina vertelde vorig jaar in een video van Alpha Youth over haar geloof:

Beluister een recent nummer van Nina:

Foto: Alpha Youth

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher