Vakantieleesrooster

God

21 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

God wil dat we reageren als David

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Psalm 51:12-14, God, geef mij weer een onschuldig hart. Maak mij van binnen nieuw, zorg dat ik trouw blijf aan u. Stuur me niet weg, blijf dicht bij mij met uw kracht. Red mij, en geef me weer vreugde, geef me nieuwe moed.

Het opschrift van deze psalm verwijst naar een dramatisch moment in het leven van David. David heeft de vrouw van een andere man zwanger gemaakt en ervoor gezorgd dat die man werd gedood. Net is de profeet Natan bij hem geweest om hem op zijn schuld te wijzen. David verzint geen excuses; hij ziet zijn schuld in. Zo’n fout wil hij nooit meer maken! Op eigen kracht kan hij daar niet voor zorgen, dat weet hij heel goed. Daarom bidt hij niet alleen om vergeving, maar vraagt ook dat God hem nieuw maakt van binnen. In de tijd van het Oude Testament brachten mensen offers om schuld te belijden en vergeving te ontvangen. Maar God wil veel liever dat we reageren als David: met spijt en de wens om opnieuw te beginnen.

Verlang jij ook naar vernieuwing? In welk opzicht?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher