liegen

God

18 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Bas Derks over liegende christenen

"Ik ken iemand die niet naar de kerk gaat, maar elke week wel net doet of ze bij een preek is geweest. Ik ken meerdere stelletjes die al samenwonen, maar expres een extra kamer huren, om hun ouders om de tuin te leiden. En het zijn allemaal christenen…," schrijft Bas Derks in zijn nieuwe column voor EO BEAM.

Derks vindt dit pijnlijk en jammer. De columnist legt uit dat hij begrip van zijn ouders heel belangrijk vindt. Hij betrekt hen het liefst in al zijn levensstappen. "Zij hebben immers al die stappen al doorlopen en weten waar ik op moet letten of wat onverstandig is. (...)  Waarom laten ouders het zover komen dat hun kinderen – begrijpelijkerwijs – schone schijn gaan spelen. Om maar niet te worden afgewezen. Of hebben die ouders allang door wat er gaande is, maar is alles één groot toneelspel om elkaar niet teleur te stellen? Vertel het mij."

De columnist vindt het opvallend dat veel christelijke studenten dingen doen die ze voor tegenover hun ouders verzwijgen. Deze ontwikkeling vergelijkt hij met een groeiende schimmel die alleen groeit in de duisternis. "Door het bespreekbaar te maken en aan het licht (bij God) te brengen, zal het vanzelf verdwijnen."

Lees hier de volledige column van Bas Derks.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher