Vakantieleesrooster

God

18 augustus 2017 door NBG

Je wilt een antwoord van God...

Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg.

De tekst van vandaag komt uit Job 33:14-16, God spreekt wel, op allerlei manieren, maar mensen merken het niet. Hij spreekt tegen mensen in hun dromen, als ze diep slapen, of bijna wakker zijn. God geeft mensen raad in hun dromen, en hij waarschuwt ze.

Ken je dat gevoel: je bidt, maar een antwoord lijkt ver weg te zijn? Job vraagt zich af waarom hij moet lijden. Hij heeft het gevoel dat God niet meer over hem waakt en hem niet hoort. Hij wil een antwoord van God, maar het blijft stil. Drie vrienden hebben al allerlei verklaringen aangeboden. Dan laat een vierde vriend van zich horen, Elihu. God spreekt volgens hem op verschillende manieren, maar mensen merken het niet op. Elihu heeft het vooral over dromen en ziekte (wat niet wil zeggen dat ziekte altijd van God komt). Maar God spreekt ook door een bijbeltekst of een tekst in een boek of lied. Door iemand die toevallig dát zegt wat jij nodig hebt. Of doordat je onder de indruk raakt van iets moois in de natuur.

Wat vind jij: heeft Elihu gelijk als hij zegt dat mensen vaak niet merken dat God tot hen spreekt? Hoe komt dat, denk je?

Dit vakantieleesrooster wordt je aangeboden door het NBG. Klik hier om het leesrooster per e-mail te ontvangen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher