Hyeun-soo Lim

Voorganger leerde tijdens gevangenschap 700 Bijbelteksten uit zijn hoofd

17-08-2017 door Jeffrey Schipper

Recent werd de Koreaans-Canadese kerkleider Hyeun-soo Lim vrijgelaten. Sinds hij in 2015 werd gearresteerd heeft hij tijdens zijn gevangenschap 700 Bijbelteksten uit zijn hoofd geleerd, meldt het reformatorische medium Puntuit.

In februari 2015 werd Lim gearresteerd. Volgens het Noord-Koreaanse regime poogde hij om de overheid ten val te brengen en een religieuze staat te stichten. Een halfjaar na zijn arrestatie werd Lim gedwongen een bekentenis voor te lezen, zoals vaker gebeurt bij buitenlandse gevangenen. Het vonnis volgde pas vijf maanden later. Onlangs werd hij om gezondheidsredenen vrijgelaten.

"Deze isolatie gaf me het voordeel van de ruimte voor uitgebreide eenzaamheid met God," vertelt hij nu. "Ik ben vijf keer door de hele Bijbel gegaan, zowel in het Engels als het Koreaans. En ik leerde ruim 700 Bijbelteksten uit mijn hoofd. Alle 130 zondagen vierde ik alleen." Tijdens zijn gevangenschap heeft Lim veel moeilijke momenten gekend. "Maar dat veranderde allemaal snel in moed, vreugde en dankbaarheid."

Noord-Korea staat op nummer 1 van de Ranglijst Christenvervolging.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Voorganger leerde tijdens gevangenschap 700 Bijbelteksten uit zijn hoofd
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!